• T: +30 211 4020557 - email: info@upgreat.gr

Χρυσοί σκούφοι 2022: Ποια εστιατόρια ελληνικών νησιών βραβεύτηκαν

150 150 UpGreat Hospitality

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά, εστιατόρια των οποίων βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, από τη λίστα των Χρυσών Σκούφων 2022

Σαντορίνη

Selene

Ένα εστιατόριο με ιστορία από το 1958, που έχει καθορίσει τη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης. Το 2021, ο Έκτορας Μποτρίνι ανέλαβε να συνεχίσει την κληρονομιά του Selene μαζί με τον Γιάννη Καρακάσση, ο οποίος έχει αναλάβει τη λίστα κρασιών του εστιατορίου. Ο Γιάννης Καρακάσσης είναι ένας από τους 400 Masters of Wine ανα τον κόσμο. 

πιάτο από το βραβευμένο με σκούρο εστιατόριο Selene
Σαντορίνη

Elements Restaurant

O Executive Chef Τάσος Στεφάτος έχει δημιουργήσει ένα εξεζητημένο μενού ευρωπαϊκών με Ελληνικές νότες που δοκιμάζει τον ουρανίσκο μέσα από διαφορετικά γευστικά στάδια.

Το Elements Restaurant στεγάζεται στο Canaves Hotel στην καρδιά της Σαντορίνης, στην Οία.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο Elements
Σαντορίνη

Lauda

Το Lauda Restaurant δημιουργήθηκε το 1971. Ήταν το πρώτο εστιατόριο της Οίας. Το εστιατόριο είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία και την παράδοση του τόπου και αφοσίωση στο ηφαιστειακό έδαφος, τα τοπικά υλικά και κρασιά.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο lauda
Σαντορίνη

Opson

Ένα μενού βασισμένο στις γεύσεις της αρχαίας Ελλάδας. Ο Head Chef Στέφανος Καλοδήμας έχει συνδυάσει τη μοντέρνα γαστρονομία με γεύσεις μιας άλλης εποχής που σε ταξιδεύουν.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο Opson
Σαντορίνη

Petra Restaurant

Πιάτα εκλεκτής ελληνικής κουζίνας με ένα δημιουργικό twist. Μέλος του ξενοδοχείου Canaves Oia Suites, το Petra Restaurant δεν προσφέρει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Ένα εξαιρετικό μενού που συνοδεύεται με την εξίσου εξαιρετική θέα της Καλντέρας.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο Petra
Κέρκυρα

Etrusco

Ζεστή, φιλόξενη και μοναδική, η κουζίνα του Etrusco είναι ακριβώς όπως η αίσθηση της Κέρκυρας. Ακόμα ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών που έχει αναλάβει ο Έκτορας Μποτρίνι. Δημιουργημένο από τον πατέρα του, Etrusco Botrini, το Etrusco παρουσιάζει ανοδική πορεία για δεκαετίες χάρη στη γαστρονομική εξειδίκευση αλλά και την αγάπη για τη μαγειρική που μοιράζονται 2 συνεχόμενες γενιές.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο etrusco


Κέρκυρα

Botrini’s

Το νεώτερο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο ξενοδοχείο Angsana της Κέρκυρας. Ασύγκριτη θέα του Ιονίου συμπληρώνει τα υπέροχα πιάτα του Μποτρίνι, τα οποία, όπως πάντα, προσφέρουν κορυφαία γευστική καινοτόμα, με ιταλικές επιρροές εμπειρία.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο botrinis restaurantΜύκονος

Matsuhisa Mykonos

Ιαπωνικές βάσεις και λατινοαμερικάνικες επιρροές. Ο Chef Nobu Matsuhisa και τα αδέλφια Ιωαννίδη ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα new-style εστιατόριο που αποτελεί must προορισμό για τους foodies απ’ όλο τον κόσμο.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο matsuhisa mykonosΚρήτη

Dionysos

Στην ήσυχη αλλά πολυτελή Ελούντα της Κρήτης, βρίσκεται ο Dionysos. Ο ταλαντούχος Albert Hazma δημιουργεί μοναδικές γεύσεις και σύνθετα πιάτα, με μίξεις ελληνικής και ethnic κουζίνας που προσφέρουν μία σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα διαχρονική εμπειρία.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο DionysosΡόδος

Noble Gourmet Restaurant

Πανοραμική θέα της Ρόδου και πολυτελής ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa. Ο γιώργος Τριμούχης και η ομάδα του συνδυάζουν την μαγειρική παράδοση του νησιού με σύγχρονες πινελιές, δημιουργώντας πιάτα με ασύγκριτη παρουσίαση.

πιάτο από το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο noble

Με τα λαμπρά αυτά παραδείγματα, τα ελληνικά νησιά μας αποδεικνύουν πως δεν προσφέρουν μόνο ονειρεμένες παραλίες, γραφικά σοκάκια και εγκάρδιους ντόπιους. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής φιλοξενίας. Εστιατόρια όπως τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμα, προσφέρουν εμπειρίες μοναδικές, που ολοκληρώνουν το ταξίδι κάθε επισκέπτη.