Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά, εστιατόρια των οποίων βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, από τη λίστα των Χρυσών Σκούφων 2022
Σαντορίνη
Selene
Ένα εστιατόριο με ιστορία από το 1958, που έχει καθορίσει τη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης. Το 2021, ο Έκτορας Μποτρίνι ανέλαβε να συνεχίσει την κληρονομιά του Selene μαζί με τον Γιάννη Καρακάσση, ο οποίος έχει αναλάβει τη λίστα κρασιών του εστιατορίου. Ο Γιάννης Καρακάσσης είναι ένας από τους 400 Masters of Wine ανα τον κόσμο.

Σαντορίνη
Elements Restaurant
O Executive Chef Τάσος Στεφάτος έχει δημιουργήσει ένα εξεζητημένο μενού ευρωπαϊκών με Ελληνικές νότες που δοκιμάζει τον ουρανίσκο μέσα από διαφορετικά γευστικά στάδια.
Το Elements Restaurant στεγάζεται στο Canaves Hotel στην καρδιά της Σαντορίνης, στην Οία.

Σαντορίνη
Lauda
Το Lauda Restaurant δημιουργήθηκε το 1971. Ήταν το πρώτο εστιατόριο της Οίας. Το εστιατόριο είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία και την παράδοση του τόπου και αφοσίωση στο ηφαιστειακό έδαφος, τα τοπικά υλικά και κρασιά.

Σαντορίνη
Opson
Ένα μενού βασισμένο στις γεύσεις της αρχαίας Ελλάδας. Ο Head Chef Στέφανος Καλοδήμας έχει συνδυάσει τη μοντέρνα γαστρονομία με γεύσεις μιας άλλης εποχής που σε ταξιδεύουν.

Σαντορίνη
Petra Restaurant
Πιάτα εκλεκτής ελληνικής κουζίνας με ένα δημιουργικό twist. Μέλος του ξενοδοχείου Canaves Oia Suites, το Petra Restaurant δεν προσφέρει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Ένα εξαιρετικό μενού που συνοδεύεται με την εξίσου εξαιρετική θέα της Καλντέρας.

Κέρκυρα
Etrusco
Ζεστή, φιλόξενη και μοναδική, η κουζίνα του Etrusco είναι ακριβώς όπως η αίσθηση της Κέρκυρας. Ακόμα ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών που έχει αναλάβει ο Έκτορας Μποτρίνι. Δημιουργημένο από τον πατέρα του, Etrusco Botrini, το Etrusco παρουσιάζει ανοδική πορεία για δεκαετίες χάρη στη γαστρονομική εξειδίκευση αλλά και την αγάπη για τη μαγειρική που μοιράζονται 2 συνεχόμενες γενιές.
Κέρκυρα
Botrini’s
Το νεώτερο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο ξενοδοχείο Angsana της Κέρκυρας. Ασύγκριτη θέα του Ιονίου συμπληρώνει τα υπέροχα πιάτα του Μποτρίνι, τα οποία, όπως πάντα, προσφέρουν κορυφαία γευστική καινοτόμα, με ιταλικές επιρροές εμπειρία.
Μύκονος
Matsuhisa Mykonos
Ιαπωνικές βάσεις και λατινοαμερικάνικες επιρροές. Ο Chef Nobu Matsuhisa και τα αδέλφια Ιωαννίδη ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα new-style εστιατόριο που αποτελεί must προορισμό για τους foodies απ’ όλο τον κόσμο.
Κρήτη
Dionysos
Στην ήσυχη αλλά πολυτελή Ελούντα της Κρήτης, βρίσκεται ο Dionysos. Ο ταλαντούχος Albert Hazma δημιουργεί μοναδικές γεύσεις και σύνθετα πιάτα, με μίξεις ελληνικής και ethnic κουζίνας που προσφέρουν μία σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα διαχρονική εμπειρία.
Ρόδος
Noble Gourmet Restaurant
Πανοραμική θέα της Ρόδου και πολυτελής ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa. Ο γιώργος Τριμούχης και η ομάδα του συνδυάζουν την μαγειρική παράδοση του νησιού με σύγχρονες πινελιές, δημιουργώντας πιάτα με ασύγκριτη παρουσίαση.
Με τα λαμπρά αυτά παραδείγματα, τα ελληνικά νησιά μας αποδεικνύουν πως δεν προσφέρουν μόνο ονειρεμένες παραλίες, γραφικά σοκάκια και εγκάρδιους ντόπιους. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής φιλοξενίας. Εστιατόρια όπως τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμα, προσφέρουν εμπειρίες μοναδικές, που ολοκληρώνουν το ταξίδι κάθε επισκέπτη.